Alle info omtrent het aanleggen van computer netwerken

WiFi Snelheden & Frequenties

Informatie

Hieronder staan naast de snelheden en frequenties van B, G, N en AC netwerken ook tips om u wifi zo goed mogelijk in te stellen.

802.11b/g
Snelheid: 54Mbps
Frequentie: 2,4GHz

802.11n
Snelheid: 300Mbps
Frequentie: 5GHz

802.11ac
Snelheid: 1,3Gbit
Frequentie: 5GHz

Het is verder goed om te kijken op welk kanaal uw WiFi actief is. Het kan namelijk zijn dat omringende routers of acces points uw kanaal ‘storen’. Om te bekijken welke kanalen bezet zijn in de omgeving kunt u het beste het programma InSSidder gebruiken. Probeert u aub met het kiezen van het kanaal zoveel mogelijk ruimte te creëren tussen de kanalen.

Update regelmatig je driver van je wireless kaartje welke in je laptop/device zit bij mobiele telefoons en ipads zit dit verwerkt in de reguliere update. Ook is het raadzaam om uw wifi router in een open ruimte neer te hangen dus niet in een tv kastje of omringd met andere elektronische apparatuur. Daarnaast is het raadzaam om geen gebruik meer te maken van 802.11b deze techniek is zo verouderd dat het de rest van je wifi ook omlaag schaalt.

Tot slot is het raadzaam om SFTP bekabeling te gebruiken voor het aansluiten van uw accespoint om zo minimaal bandbreedte te “lekken”

wifi frequenties, wifi kanaal, wifi snelheden, wifi snelheid,


Kabeldirect | KabelBLOG